Lägerskola!

Som sagt så var klassen iväg på lägerskola! Måndag var det bara ett par stycken som följde med, då det var valfritt. Då kom en veterinär och skulle dra ut tänder på hästar, vilket var väldigt intressant att se faktiskt. Inte själva grejen att hon drog ut tänder utan att se hur veterinären jobbar med just hästar.
Tisdagen började med att vi besökte en Rottweiler-kennel. Det var jättekul, då det var en riktigt stor kennel! Humlegårdens kennel närmare bestämt. Där fick vi veta lite om hur de hade det, vad dom gjorde med hundarna etc. Sedan fick vi leka och gosa på gräsplanen med 9 stycken 7 veckors gamla valpaaaar och sedan fick vi se när han tränade skydd med två av hundarna. De som ville fick vara figuranter, men jag avstod. Hade ramlat omkull innan hunden ens hade börjat springa haha! Men det var riktigt häftigt att se, verkligen. Nu vet jag vad jag vill hålla på med i framtiden... IPO!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till en kogård, där vi fick hjälpa till med vardagliga rutiner och sysslor, och lära oss lite om hur det är att ha en kogård med mjölkkor. Väldigt kul att vara där, dock luktade man starkt av ko när man gick därifrån... Tur att jag inte hade med mig kameran haha!
Efter det besökte vi ett lösdriftstall, active stable, men hade inte med kamera där heller. Var väldigt intressant att se hur allt fungerade där, då man ser till hästens naturliga behov och försöker tillgodose alla dessa behov. Det var väldigt fint där, fräscht och välgenomtänkt haha!
Idag började vi med att besöka en grisgård, där dom hade suggor och kultingar. Det verkligen kryllade av kultingar överallt! Jättesöta var dom! Bjuder på lite bilder.
 
 
 
 
Sedan besökte vi en till kogård där de gjorde egen glass, och jag måste säga att det var nog den näst godaste glassen jag smakat i mitt liv! (godast är kokosglass) Sjukt god, krämig och söt, ååååh jag måste köpa lite av dom snart... Dom skulle stå i en monter på potatisfestivalen och sälja deras glass så lätt att jag ska dit!
 
 
Efter det åkte vi till det bästa stoppet på hela lägerskolan, nämligen får och vallhundar. Hon visade när hon vallade, först skickade hon iväg en BC tik för att söka upp fåren och hämta dom, sedan visade hon lite kommandon och berättade lite hur dom tränade. Sedan tog hon sin BC hane, en arbetsnarkoman som inte riktigt kunde vara stilla för att visa hur olika hundarna jobbade. Det var helt otroligt vilken skillnad det var! Jättehäftigt att se, hur samspelta hund och förare var men hur fokuserad hunden var på bdåe föraren och fåren, och alla visselkommandon hunden lydde och ja helt otroligt!
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 

Jag lever!

Har varit på lägerskola Måndag-idag så har inte kunnat blogga.. Men nu så! Ville bara visa att jag lever, och förvarna för att jag kommer bomba bloggen med bilder ikväll... :D

Badat!

Japp, idag tog jag och Sandra årets första bad! Eller ja, mitt första och Sandras andra... Men till min förvåning var det faktiskt ganska skönt i vattnet! Eller ja, ett tag iaf. Sedan blev det mycket skönare att sola... Har seriöst varit 32 grader i skuggan här, helt sjukt! Jag är i himmelriket just nu, trivs som fisken i vattnet! (haha....)
Förrutom det hade vi Np i matte i fyra timmar idag, gick väl hyfsat tror jag. Får se, nu är det i alla fall överstökat.
 
 
 
 
 
 

Prov

Nu har jag haft prov.. Tror att det gick bra, men vet inte. Får se, peppar peppar.
Idag har mitt humör varit på topp. Solen skiner, jag har gått i skorts och linne hela dagen utan att frysa, tvärt om. Så sjukt skönt, sommaren är här! Äntligen! Känner på mig att detta kommer att bli en bra sommar. Gäller bara att hitta sommarjobb, men har ett på g och ett jag väntar svar från. Ska påminna dom idag eller imorgon...
På Måndag nästa vecka ska jag träffa Zack, och ha med honom till skolan för vi ska vandra runt delsjön! :D Lille Zackie, saknat honom såååå.
Sen ska vi på lägerskola, men det berättar jag mer om då.
P.s JAG FICK C PÅ NP ENGELSKA JAG TRODDE INTE JAG SKULLE KLARA DET OMGOMGOMG D.S
 
 
 
 
 
 
 

En bild på mitt blåa hår...

...för att fb vägrar göra som jag vill (jag vill skicka en bild på mitt hår till en person men bilden vägrar skickas oavsett hur och vart jag skickar den, varken på mobilen eller datorn). Så här kommer en bild på mitt halvblåa hår. Enjoy, eller någonting.
 
Ignorera minen, kan inte vara seriös och intetsägande på bilder. Därför tar jag aldrig selfies heller... Haha!
 

Och det var det.

Där dog den underbara känslan. Fick under kvällen massa deppiga känslor, saker som jag överanalyserar. Jag började fokusera på det negativa istället för det positiva, och inbilla mig saker som egentligen inte ens stämmer utan det är bara jag som är rädd...
Så blä. Sitter och deppar nu haha, och känner ett enormt behov av (tro det eller ej) närhet och sällskap. Hatar att vara ensam vid sådana här tillfällen... Vill bara vara med någon, och göra vad som helst (inte bokstavligen men ni fattar principen), bara någon är här haha. Usch, hatar att vara kvällsdeppig. 
 
 
 

Bästa känslan i världen

 
Idag upplevde jag den bästa känslan någonsin. Jag gick ur bussen, och började gå uppför backen hem till mig. Och när jag kom till talldungen (en dunge med tallar..), så luktade det sååååå gott! De hade precis klippt gräset, så det luktade nyklippt gräs. Solen började skina och värmde så underbart, och det hade precis regnat så det luktade sommarregn och ååååh vad underbart. En blandning mellan sol, nyklippt gräs och sommarregn är den mest underbara känslan i världen...
Ville bara dela med mig av det!
Hade förresten en jättekul dag igår! :) Om någon nu ville veta det. Haha. Och gjorde nyss världens godaste smoothie, helt sjukt god blev den! 
 
 
 

Snart sommar!

Det är varmt, jag är på väldigt bra humör, och det är sol. Det är snart sommar! Och vad gör man då? Jo, man tar på sig skorts, linne, går ut i trädgården och hämtar gräs till svinen ooooch... Börjar städa rummet. Blöööööh
Sen får man inte glömma musik på högsta volym! :D
Det gick jättebra på eragons idag, och vi tror att det var Sellnic! :D (marsvinsskabb) Så Mimmi behöver inte opereras, då vi nästan har uteslutit äggstockscystor! När jag var där, fick jag även höra att Mimmis syster och ungar har gått bort.. Ungarna för en vecka sedan, och systern igår. Systern på operationsbordet, då hon skulle kastreras... Vila i frid <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aloha

Jag borde egentligen sova nu, men jag fick en "blogg-feeling" och kände för att uppdatera bloggen. Är astrött, och ska upp imorgon (nähä? jag ska upp tidigt... 10..), men som sagt. Vill inte gå och lägga mig än...
Så därför orkar jag inte riktigt lägga upp något vettigt på bloggen just nu. Förutom...
Imorgon ska jag tillbaka till eragons, och så ska svinen få sin sista behandling! Jag tror inte det var sellnic, då det inte verkade som om behandlingen hjälpte först... Men när jag tog upp henne nu verkade Mimmi mycket bättre där pälsen var "avskalad"! Så det kanske var början till Sellnic ändå... Men jag vet inte.
Sen ska jag faktiskt kolla om de har några honor för omplacering där... Just because I can... :3 
Så håll tummarna för att Mimmi ska bli frisk nu, från vad hon än har haft!
 
HAHA hittade den här bilden när jag bläddrade igenom bilderna... 
 

Blått hår! Typ.

Japp, jag har gjort dip dye! Blått närmare bestämt. Tycker det blev ganska bra :) För att vara första och andra gången jag gjort detta så. Kanske inte jääääättejämnt, men det funkar! Blir dock ingen bild, då jag aldrig blir bra på bild haha...
Håller för tillfället på att plugga, strax klar dock. Sen ska jag titta på film, och sen lägga mig... Ska upp tidigt imorgon, som vanligt.
Fick helt idetorka nu, så har ingen aning om vad jag ska skriva. Dagen har varit ganska ointressant. Hade 3 timmars håltimma, sedan hade jag praktiskt prov på djurhälsan. Vi fick en hund var (typ) och så skulle vi göra allmän klinisk undersökning på den hunden, och sedan skriva om sjukdomen som hunden "hade" (dom hade gjort så det såg ut som om det var typ loppor osv), orsak, behandling och profylax. Sen skulle vi utvärdera oss själva, och sedan fick vi visa hur man medicinerar en hund och gå efter en behandlingslista (på ett gosedjur såklart, inte till en riktig hund).  Sen fick vi en bild med en sorts skada, så skulle vi berätta vad vi skulle göra om våran hund fick det här. Sen skulle vi visa fixeringsgrepp, lägga tassbandage på riktig hund och tryckförband på ett gosedjur. Jag hann med allt utom tryckförband och bandaget, så det tar jag nästa gång.
Jag hämtade Bernhard idag... Passar honom tills imorgon bitti...
Alltså jag har inte något intressant liv över huvud taget just nu, så lägger ut lite bilder istället. Enjoy. 
 
 
 
 
 
 
 
 

145. Kreativ (15 av 365)

 

58. Fokuserad (14 av 365)

 

Hörlurar gillar inte mig!

Jag FATTAR INTE DETTA. Varenda jäkla hörlurar jag haft de senaste året, har gått sönder efter 1-3 månader. Och det är ALLTID samma problem, ena hörluren lägger av! Ett av de jag hade började iof ge stötar i öronen, men resten! Det är inte så att jag är oförsiktig, tvärtom, men ändå! Visst, kanske inte köper världens kvalitets hörlurar, men 200 spänn är ändå lite pengar! Detta förstör min dag, gaaaah kan inte leva utan musik! Men nej, alla hörlurar i världen har bestämt sig för att gå emot mig. Eller någonting i den stilen. Nu blir det att fråga syrran om jag får låna hennes "o-så-fina" cupcakes-hörlurar. Åhhhh.
 
En gammal bild på Zack bara för att jag saknar honom...
 

Nya fiskar! (och bilder från skol-SM)

Och jag som sa att jag aldrig skulle ha guppys mer... Välkommen hem mimna nya guppyhanar. Skulle bara svänga förbi djurmagazinet lite snabbt påvägen hem från gbg för mina maltabletter var slut, kom hem med maltabletter och de här fina hanarna. Blev helt kär!
Var skol-SM igår! Jag tävlade individuellt i agility, diskade i båda loppen. Hade dock inte förväntat mig annat, men ändå. Gick jättebra de första hindrena, sedan ropade de ut i högtalarna "vänta, vänta!" varpå jag självklart stannade. Nimbus blev förvirrad, och jag, men de sa ingenting så jag fortsatte. Men då var vi så förvirrade, så allt gick bara utför... Sedan sprang han av plan och satte sig för att bajsa. Härliga hund, han bajsade iaf inte på plan...
Nästa lopp diskade jag med mening för att jag visste att han inte skulle klara slalomet. Men sen när vi kom till däcket, slog han på något konstigt sätt i ryggen i ställningen, blev rädd och stack. Men men, det ska inte gå bra första gången och vi hade roligt!
Sedan gjorde jag teoriprovet för laget, och guess what? Jag fick bäst av alla som gjorde teoriprovet, wihoo! Det visar bara vilken hundnörd jag faktiskt är.
 
En upptaggad Shetland Sheepdog, precis innan start.
 
"Kom igen nu matte!"
 
Ett av våra ekipage!
 
Ett till av våra ekipage!
 
 
 
 
 
Ett till av våra ekipage!
 
 
 
 
Äntligen en hyfsad bra bild på mig med hund... Hyfsad... Dock ser jag ut som typ 15 haha.
 
 
 
Och guppysarna, bilderna gör de inte rättvisa...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingslicens woop woop

 
Nu har tävlingslicensen kommit! Sjukt kul, nu gäller det bara att anmäla oss till en tävling! Lutar mest åt nationalhoppet den sjätte juni. Men vi får se!

Regn och talet 8

Vet inte riktigt hur den här dagen ska gå, sitter på bussen och försöker hålla tårarna inne. Idag är det den 8 maj, för 8 veckor sedan var det den 18 mars. Säger inte er någonting, men fär mig...
och det regnar. Eller nej, men är påväg och har regnat sedan... Igår? Himlen deppar med mig haha.
ska till tandläkaren idag, även det suger. det ligger nämligen i Alingsås, och jag måste gå förbi Platsen.
idag, för exakt ett år sedan, var sista dagen Nadja bodde hos oss, första dagen utan henne på 8 veckor. Exakt ett år sedan hon flyttade.

Slottskogen :D

Haft en underbar dag i slottskogen, har varit perfekt väder och ja.. Älskar slottskogen helt enkelt :3 Jag och två till tog en promenad med hundarna, och sedan släppte vi hundarna i rastgården.. Det började med 5 hundar där inne (varav 3 hundar var våra, Nimbus, Flynn och Zoe (Schäfer)), slutade med... Ja... Tappade räkningen haha, men runt 10-15 stycken hundar! Tillslut lämnade vi den rastgården och gick till den precis brevid, då det började bli på tok för många hundar för att kunna hålla reda på hundarnas kroppspråk. Så då var det vi, och sedan kom två jack russel-valpar och en Isländsk fårhunds-mix. Så blev lite lugnare där :) Lägger upp "lite" bilder från idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På min blogg kommer jag skriva lite om vad som händer i mitt liv, kommer att lägga upp massor av bilder på allt mellan himmel och jord! Have fun :)

RSS 2.0